Jdi na obsah Jdi na menu
 


Užívání sociálních sítí žáků mladších 15 let

29. 3. 2020

Vážení rodiče,

máme za sebou s dětmi první týden online výuky. Zpočátku jsem měla obavy z používání této aplikace, jelikož je pro děti starší 15 let. A jak se ukázalo, "problémek", jestli to tak mohu nazvat, je zde. Obdržela jsem mail, o kterém Vás musím informovat, jelikož jsem k této formě výuky vyžadovala založení Messengeru.

 

 

Cituji:

"V situaci, kdy škola pro předávání a sdílení informací nezletilým žákům (mladším 15 let) vyžaduje zřízení účtu (profilu)  na sociální síti, nebo e-mailového účtu u kteréhokoliv poskytovatele služby informační společnosti, je bezpodmínečně nutné o této skutečnost informovat jejich zákonné zástupce. Zákonný zástupce žáka mladšího 15 let, by měl v souladu s čl. 8 GDPR a §7 zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, udělit příslušnému poskytovateli služby informační společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů svého dítěte. Nejedná se o souhlas udělený škole, ale o souhlas udělený poskytovateli služby (k možnosti vytvoření profilu na sociální síti, účtu na Gmailu atd.) a proto je nutná informace zákonným zástupcům žáků mladších 15 let o požadavku školy na zřízení takovéhoto účtu, umožňujícího předávání a sdílení dat a informací důležitých pro zajištění alternativní výuky....

... Následně je na rodiči samotném, zda souhlas udělí či neudělí."

 

Toto sdělení se netýká žáků, kteří se připojují přes účet rodičů. Zda-li příslušnému poskytovateli služby souhlas o zpracování osobních údajů poskytnete či neposkytnete, je již na Vás.  

Mojí povinností je Vás o této skutečnosti informovat.

 

IH

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář